COLCHICUM DISPERT Draje 0.5 mg

9 Ekim 2009 Cuma

Etken Madde(ler):
Kolşisin 0.5 mg

Piyasa Şekilleri:
50 draje içeren ambalajlarda.

Kullanım Şekli:
Akut olgularda yaklaşık 1'er saat arayla günde 6-7 draje alınır. Hafif diyare oluncaya kadar doz yükseltilebilir. Akut gut krizlerini önleyici olarak günde veya gün aşırı 1-3 draje alınır. 24 saatte 4 mg aşılmamalıdır.

Endikasyonları:
Akut ve kronik gut (damla) hastalığı, ailevi akdeniz ateşi tedavisi ve Behçet sendromuna yardımcı tedavi olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları:
Kolşisine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:
Diyarenin sürekli ve şiddetli oluşu halinde gereken önlemler alınmalıdır. Yaşlı ve halsiz hastalarda, özellikle böbrek, mide, barsak veya kalp hastalığı olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Gebelikte kullanımında fötal zararlara yol açabilir. Kesin gerektiğinde yarar/zarar oranı göz önünde bulundurularak verilmelidir.

Yan Etkileri:
Yüksek dozlarda önce bulantı, kusma, sulu ve kanlı diyare, karın ağrısı gibi gastrointestinal belirtiler oluşturabilir. Gene yüksek dozlarda hipovolemi, şok, hematüri ve böbreklerde "shut down" sonucu oligüri yapabilir. Dermatozlar görülebilir. Hipersensitivite reaksiyonları oluşabilir. Uzun süreli tedavilerde kemik iliği depresyonuyla birlikte agranülositoz, trombositopeni ve aplastik anemi oluşabilir.

İlaç Etkileşimleri:
Kolşisin, B12 vitamininin reversibl malabsorpsiyonuna neden olur. Asidik maddelerle kolşisin etkisi inhibe, alkali maddelerle potansiyelize olur. Kolşisin SSS depresanlarına duyarlılığı artırabilir, sempatomimetik ajanlara yanıt artabilir. Kolşisinle terapi alkali fosfataz düzeyinin yükselmesine neden olabilir.

Share/Bookmark

0 yorum :

Yorum Gönder

 
 
 
 
Topraksız Tarım , Topraksız Tarım hakkında bilgi , elektronik devre arşivi, elektrik projeleri, basit elektronik devreler , Hediye Arıyorum , Hediye arama , Hediye Bul , Zamazingolar.com , İlginç Ürünler Sitesi , Teknolojik Ürünler Sitesi , Piranha Grande , Piranha Grande youtube video incelemesi